1-حتما شما هم در تظاهرات جنبش سبز به تفاوت افرادي كه در كنار هم براي پيروزي جنبش به ميدان آمده اند دقت كرده ايد. خانمهايي با حجاب كامل، در كنار خانمهايي كه اعتقادي به اين مسئله ندارند، آقاياني كه ظاهري كاملا مذهبي دارند در كنار افرادي كه حكومت آنها را بچه سوسول يا ژيگول مينامد، با اتحادي مثال زدني در اين راه قدم برداشته اند. حتما با من هم عقيده ايد كه پيش از آن، اين طيفها حاضر نبودند با هم، هم كلام شوند و اين يكي از دستاوردهاي مهم جنبش است.
2-حكومت تلاش زيادي دارد تا بصورتي كاملا رياكارانه طرفداران خود را هم اينگونه معرفي كند. در تظاهرات دولتي در روز چهارشنبه عكاسان رسانه هاي اصولگرا تصاوير جالبي شكار كرده اند: پلاكاردي در دست خانمي بدحجاب با اين عنوان كه ما انقلاب كرديم تا شعائر اسلامي را زنده كنيم يا تصوير آقايي كراوتي با پرچم ايران يا جوانكي با موهاي بلند و پلاكاردي بر ضد موسوي را در سايتهاي اصولگرا حتما مشاهده كرده ايد. سعي كرده اند با اين شو اينگونه القا كنند كه همه مردم ايران از هر قشر و گروهي در اين تظاهرات حضور داشته اند. گويي از ياد برده اند كه كمتر از 24 ساعت قبل تصاوير مونتاژ شده صدا و سيما روي تصوير يك خانم كه موهايش از پشت روسري بيرون زده بود و دختر و پسر جواني كه دست در دست هم در حال راهپيمايي بودند و يك آقاي كراواتي زوم شده بود. وقتي پاي قدرت در ميان باشد ارزشها چه راحت عوض ميشوند.
3-حكومت سعي زيادي دارد تا بين جنبش تفرقه بيندازد. تيترهاي امروز الف و تابناك و گزارشهاي صدا و سيما را ببينيد كه از رهبران جنبش خواسته شده راه خود را از آشوبگران جدا كنند يا حتي حقوقي براي معترضين قائل شده است. در اين ميان بعيد نيست با دادن امتيازاتي به رهبران جنبش سعي در بيراهه كشانده شدن جنبش هم داشته باشند ولي رهبران جنبش بخوبي دست حكومت را خوانده اند. موسوي بهيچ وجه تظاهرات عاشورا را محكوم نكرد بلكه از آن دفاع هم نمود و كشتار مردم بيگناه را توسط حكومت تقبيح كرد. كروبي هم كه پيش از اين اقدام مشابهي بعمل آورده بود.
4- با توجه به حضور طيفهاي مختلف در جنبش سبز بايد سعي كنيم از شعارهايي كه به نحوي در جنبش تفرقه ايجاد ميكند خودداري كنيم. همه ميدانيم كه رهبران جنبش سبز به اصل ولايت فقيه (البته نه بصورت مطلقه )اعتقاد دارند. اين اصل طرفداران ديگري هم در بدنه جنبش دارد. بهتر است سعي كنيم در شعارهاي خود رهبري و رياست جمهور را هدف قرار دهيم چون مورد وفاق همه طرفداران جنبش است. به ياد آوريم كه در پيروزي انقلاب اسلامي همانقدر كه مذهبي ها موثر بودند نهضت آزادي و حزب توده و مجاهدين هم نقش داشتند. بنابراين بايد حضور همه از مذهبي گرفته تا سلطنت طلب را در جنبش گرامي بداريم.
5- پرهيز از خشونت در دراز مدت حقانيت جنبش را در افراد مردد ثابت ميكند. شكي نيست كه حكومت در تلاش است تا جنبش را به عكس العمل وادار كند زيرا در اين صورت، ميتواند كشتار خود را توجيه كند و با توجه به توانايي حكومت در خشونت بي حد وحصر، در صورت براه افتادن حمام خون، جنبش بازنده اصلي خواهد بود. ضمنا حكومت بخوبي از اين حربه استفاده ميكند تا تظاهركنندگان را آشوبگر معرفي كند. حتما با من هم عقيده ايد كه تصاويري كه در آنها، گروهي از جنبش سبز كه ديواري انساني بين تظاهركنندگان خشمگين و نيروهاي انتظامي كه به محاصره درآمدند، ايجاد كرده اند، چهره اي انساني را در ذهن هر بيننده اي به تصوير ميكشند. در مقابل، تصاوير لخت شدن سربازان يا ضرب و شتم آنان توسط مردم، چهره اي مظلوم از نيروي انتظامي و خشن از جنبش سبز را به بيننده القا ميكنند بنابراين بايد بتوانيم در اوج خشم، خشم خود را كنترل كنيم واين همان چيزي است كه حكومت از آن وحشت دارد.
6- نكته مهمي كه وجود دارد اينست كه همه مردم به اينترنت دسترسي ندارند. وجود فيلترينگ شديد حتي برخي افراد استفاده كننده از اينترنت را هم از عمق فجايع روز عاشورا بي خبر نگه داشته است. ارسال پارازيت روي كانالهاي خبري مثل بي بي سي و صداي امريكا هم يكي از منابع اصلي اطلاع رساني را از جنبش گرفته است. بايد به هر طريق ممكن مردم را از اين فجايع مطلع كرد. بنظر من ساخت مستندي كوتاه از اين فجايع و پخش آن از طريق سي دي ميتواند نقش مهمي در اطلاع رساني ايفا كند.